Růžové portské pochází ze subregionů Baixo Corgo a Cima Corgo na řece Douro.
Víno má intenzivní růžovou barvu, krásnou ovocnou vůni a příjemnou svěží chuť.
Podávejte dobře vychlazené (10° C) jako aperitiv, případně míchané s tonikem, s kostkami ledu nebo v koktejlech. Bude ladit i k předkrmům a lehčím jídlům na bázi salátů nebo ryb. Přirozeně také doprovodí i dezerty, např. koláče z červeného ovoce. I když se růžové portské začalo vyrábět teprve nedávno, svojí flexibilitou si již získalo mnohé příznivce.
Odrůdy: kupáž (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca)
Kategorie: DOC
Obsah alkoholu: 19%
Celkové kyseliny: 4,22 g/l
Zbytkový cukr: 117 g/l